De hulp van een hypotheekadviseur nodig?

Het kan nooit kwaad om ergens advies over te krijgen, daarom kan het altijd handig zijn om hypotheekadvies te krijgen. Hier lees je wat de taken van een hypotheekadviseur zijn en welke website je het beste kunt bezoeken als je een adviseur zoekt.

De taken van een hypotheekadviseur

Het klinkt natuurlijk heel logisch als ik zeg dat een hypotheekadviseur helpt met je hypotheek, maar dit is een proces met verschillende stappen. Hij of zij richt zich namelijk op vijf verschillende dingen/taken;

  1. Jouw wensen zijn natuurlijk van essentieel belang. Zo ga je gezamenlijk met je hypotheekadviseur jouw financiële gegevens op een rijtje zetten. Jij zal dan met een oog op de toekomst een plan gaan opstellen voor de aankomende jaren. Vanuit dat plan kan je dan naar alle hypotheek opties gaan kijken.
  2. Ook zal hij of zij helpen met kijken of de plannen die je nu in je hoofd hebt wel haalbaar zijn en dan met name op het financiële gebied. De hypotheekadviseur gaat dan waarschijnlijk gezamenlijk met jou kijken wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen. Als je als starter een hypotheek wilt gaan afsluiten, dan is dit waarschijnlijk allemaal nieuw. Maar een adviseur kan ook helpen met je huidige hypotheek, als je die bijvoorbeeld wilt verhogen of verlagen.
  3. Nadat alle financiële gegevens op een rijtje staan, kan er gekeken worden naar de gewenste hypotheekvorm, de bijbehorende voorwaarden en de verschillende verzekeringen. Jouw adviseur zal dan verschillende scenario’s gaan schetsen en dan vind je hopelijk de beste optie.
  4. Als alle belangrijke (voor) keuzes zijn gemaakt, zullen jullie gezamenlijk je maandlasten berekenen en kan je zien of het je bevalt of niet. Op  internet kun je handige rekentools vinden, zodat je het ook thuis kunt berekenen. Het fijne aan deze website is dat je ook zelf verschillende hypotheken met elkaar kunt gaan vergelijken. Deze website is heel fijn, omdat het ervoor kan zorgen dat je al veel dingen zelf kunt uitzoeken en berekenen en dus minder tijd kwijt zult zijn met je adviseur. 
  5. Als alles uit het proces is doorlopen dan heeft jouw hypotheekadviseur nog een taak en dat is het regelen van jouw hypotheek.