Persoonlijke Lening

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is afgestemd op uw persoonlijke wensen en situatie. Omdat iedereen andere behoeftes heeft en verschillende financiële mogelijkheden, wordt dit ook op uw persoonlijke situatie afgestemd. Meestal wordt een persoonlijke lening opgenomen voor de aanschaf van luxe artikelen, zoals bijvoorbeeld een auto.

Het voordeel van een persoonlijke lening is dat alle afspraken worden vastgelegd en u dus niet voor onwenselijke verrassingen komt te staan. Hierbij kunt u denken aan zaken als de looptijd en het rentetarief. U kunt echter het reeds afgeloste bedrag niet meer opnemen.

Het rentetarief is wisselt per aanbieder omdat deze ook weer op uw persoonlijke situatie zijn afgestemd. Ook is het maximaal te lenen bedrag voor het afsluiten van een persoonlijke lening afhankelijk van uw huidige financiële middelen en andere mogelijke risicofactoren.

Een persoonlijke lening kun je net als een hypotheek ook op twee personen zetten, die dan ook weer beide verantwoordelijk zijn voor de betalen van de rente en de terugbetaling van de lening.

Het verschil met het doorlopend krediet is, dat een persoonlijke lening een lening over een vast bedrag is. De aflossingen kun je daarna niet weer opnemen. Bij een doorlopend krediet kun je datgene dat afgelost wordt wel weer opnemen. Vandaar de term doorlopend.