Social Media

Wat is Facebook?

Facebook is een social media platform met ontzettend veel mogelijkheden. U kunt statusupdates, berichten, foto’s, video’s en links delen met vrienden of fans. Zelf via een profiel of als bedrijf met een Fanpage. Vrienden worden aan u voorgesteld op basis van profielgegevens, zoals woonplaats, opleidingen, werkgevers en met wie uw al bevriend bent.

Prikbord

Wat u deelt verschijnt op uw ‘prikbord’ en komt samen in het nieuwsoverzicht, waarin alle berichten van de met u verbonden Facebook gebruikers en Fanpages verschijnen. U kunt op deze berichten reageren, het ‘leuk vinden’ en ze delen.

Facebook voor bedrijven

Facebook maakt inmiddels ook zijn opmars in Nederland. Een aantal bedrijven zijn al actief, zoals: Heineken, HEMA, Wehkamp, Hunkemöller, etc.

Instagram

Instagram is een soortgelijk netwerk, maar dan niet met berichten zoals Facebook en Twitter, maar alleen met beelden. Dus Foto of Video.
Voor alle social media’s is het belangrijk om veel mensen te kunnen aanspreken. Want alleen dan zijn deze kanalen goed voor reclamedoeleinden, of om meer bezoek te genereren om een website.
De social media hebben daar natuurlijk hun eigen methoden voor om zo meer exposure te genereren. Op Facebook en Instagram kun je voor een paar euro reclame maken van een post op je eigen account, om zo meer bezoek of meer likes te genereren.
Nu zul je misschien denken dat dit een goede methode is, maar afhankelijk van de branches zijn deze likes of volgers toch wel prijzig. Bovendien heb je weinig aan een paar volgers, maar moet je al snel aan duizenden volgers denken.
Gelukkig zijn en bedrijven die veel goedkoper op Facebook, Twitter of instagram social media volgers kunnen verzorgen.